onsdag 4 juni 2014

Syréndrinkar

Apropå mitt inlägg om syrénsaft så tänkte jag bara passa på att tipsa om att syrénsaft är som gjord för att användas i drinkar!



Syréndrinktips 1: 

Fyll ett glas med is. Slå över 4cl gin och en skvätt (ca 2 cl) outspädd syrénsaft. Fyll upp med sodavatten eller sockerdricka. Servera med ett par citronskivor och några färska syrénblommor, om det finns tillgängligt. 

Har man ingen färdig syrénsaft kan man göra en snabb syrensockerlag. Då tar man bara 1 del syrénblommor och 1 del socker och slår över 2 delar kokande vatten. Så väntar man så länge törsten har tålamod och silar bort blommorna.  


Syréndrinktips 2:

Frys saften till isbitar. Lägg en eller två isbitar i ett glas och fyll på med mousserande vin. Var nöjd med livet. 


Bonustips:

Frys in syrénblommor i isbitar. Så enkelt, så fint. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar